96 14 00 02

hukas@hukas.dk

Betyder din fremtidige Kommunes Klima- og Miljø planer meget for dig, kan du her blive klogere på Skive Kommunes. I en tid med større fokus på klima- og miljø udfordringer skinner nogle kommuner nemlig igennem med deres innovative og proaktive tilgang til bæredygtighed. Skive Kommune er netop sådan en kommune, og et glimrende eksempel på, hvordan grøn omstilling og bæredygtighed kan integreres i en bys infrastruktur, samfundsstruktur og erhvervsliv. I denne artikel kan du med andre ord læse mere om, hvad der får Skive Kommune til at skinne igennem.


Selvforsynende med vedvarende energi i 2029

Som en hædersbevisning blev Skive i 2008 udnævnt til EnergiBy og lidt tidligere 'Årets CO2-kommune'. Disse titler er ikke kun et bevis på byens grønne engagement, men også en indikation af den brede opbakning, som grøn omstilling nyder i i Skive og omegn. I nyere tid har Skive Kommune sat en kommunal vision om at være selvforsynende med vedvarende energi i 2029. Og dette er ikke blot et løfte - det er et bindende løfte, som også har iværksat en del konkrete tiltag og projekter. Der tales om placering af flere vindmøller, udnyttelser af overskudsvarme, understøttelse af nye energikilder og ikke mindst: Arbejdes med udvikling af nye biomassetyper til energiproduktion. Og disse planer har stor betydning for borgere i Skive:

“Det er en lettelse at vide, at Skive Kommune har forståelse for de udfordringer, som verden står overfor med klima forandringer, biodiversitetsudfordringer og forurening. Derfor er jeg rigtig glad for, at jeg bor i en Kommune, som faktisk gør en reel forskel og tager det alvorligt”

Citat: Christian, 31 år bosiddende i Skive.

Det er svært at tale om klima uden man også taler om Co2 udledning, og her er Skive Kommunes ambitioner også forholdsvis høje. De ønsker en reducering på 10% i 2029. Metoden til at opnå disse mål er klare: Vi skal køre mindre og have grønnere drivmidler. De vil nytænke den kollektive trafik og forsøge at etablere delebilsordninger for personer i landsbyerne. Samtidig med dette vil Skive Kommune gå forrest med indkøb af grønne køretøjer, etablere bedre infrastruktur med flere ladestandere til elbiler, men også arbejde for mere bæredygtige busser, færger, lastbiler og traktorer.

GreenLab Skive: “Let’s create a power shift”

GreenLab Skive er en af Skives helt store “Grønne stoltheder” i erhvervsbranchen. Det er en helt enestående, grøn og cirkulært industriområde. De producerer bæredygtig energi, som leveres til de virksomheder, som du huser på adressen. I dette områder bliver alt forbundet gennem et SymbiosisNet™ - et intelligent netværk af energi og data, der muliggør, at virksomheder kan dele deres overskydende energi og ressourcer efter behov og opskalering.   Hos GreenLab arbejdes der med mange forskellige ting. For at nævne nogle eksempler, arbejdes der  på innovative løsninger til affaldsproblemer, hvor alt fra søstjerner til gylle og plast genanvendes til nye, bæredygtige formål. Og GreenLab Skive er ikke blot en lokal innovativ force, men en global inspiration - og så er der endda planer om at udvide parken til det, der svarer til 100 fodboldbaner i de kommende år.  Dertil forlyder det sig i byen, at det er en fantastisk arbejdsplads med store fremtidsmuligheder, dygtige ledere og godt fællesskab. Så har du lyst til at gøre en global forskel i dit arbejde, bør du læse besøge GreenLab Skive’s hjemmeside for mere information.


I Skive er bæredygtighed ikke et buzzword

Skive Kommune er derfor det ideelle sted at finde lejlighed for dem, der værdsætter en grøn og bæredygtig tilgang til livet. Fordi her er bæredygtighed nemlig ikke bare et buzzword, men en dybt integreret del af byens DNA og fremtidsvision. Skive er en kommune, hvor det grønne fokus og innovative løsninger er med til at forme en bæredygtig fremtid. Så hvis du leve i en grøn by med harmoni i naturen, kan du altid kontakte HUK boligudlejning. Vi har alt fra delevenlige lejligheder i Skive til lejligheder til par, enlige og pensionister. Alle boliger har vi tilgængelig på vores hjemmeside, og kan ses ved at trykke her
Bygget på ideal.shop